Vertes Feuilles

nederlands français english

gratis wifi / free wifi / wifi gratuit   

Uw gastheer bij Vertes Feuilles, Pascal Martens, werd in 1965 geboren te Gent.

Pascal Martens Zijn vader was een paardenfokker en trainer van een topdraver dat onder andere derde werd op het wereldkampioenschap te Yonkers Raceway in New York.
Pascals moeder was ontwerpster in de textielsector.

Pascal kreeg de "kook"kriebels te pakken van zijn grootmoeder. Zij was kokkin aan 't fornuis 't huis.
Grootvader was beenhouwer van opleiding en heeft zijn verdere carrière uitgebouwd in de Verenigde Staten. Hij werkte bij Ford in Detroit en daarna als bankier. Later werd hij invoerder van renpaarden naar Europa.

Voeding, wijn en gastronomie zijn een leidraad in de familie Martens. Er werd over gesproken én uiteraard ook van genoten!

Pascal zelf kreeg zijn opleiding in de bekende hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Hij volgde er ook een extra jaar hotelmanagement om later zijn droom met Vertes Feuilles waar te kunnen maken.

Zijn ervaring deed hij op in zaken zoals 't Oud Konijntje in Waregem, Byblos (St-Tropez / Frankrijk), Apicius in Gent, Auberge du Pêcheur in Deurle, Grand Café Horta in Antwerpen en La Reserva (Sitges / Spanje).

Pascal werkte ook vier en een half jaar als sous-chef bij "Le Chateau du Mylord" (**Michelin) te Ellezelles.

Sedert de start van Slow Food is hij actief lid omdat Pascal, net zoals de vele andere leden, van mening is dat genieten van de kleine dagelijkse dingen belangrijk is.

De open geest van Pascal brengt hem ook naar andere landen om kennis te maken met de plaatselijke culturen, smaken, voeding en wijn.

Pascal krijgt in 2008 in het kader van het Koninklijk instituut der eliten van de arbeid van België de titel en het bronzen erekenteken van laureaat van de arbeid van belgie voor de sector van toerisme.

U kan Pascal altijd persoonlijk mailen op pascal@vertes-feuilles.be